Maalämpöpumput

Porvoon LVI-group on luottokumppanisi myös maalämpöratkaisuissa. Valikoimassamme on tarjolla NIBEn laadukkaita ja korkeatasoisia tuotteita. PYYDÄ TARJOUS->

NIBE on jo lähes 70 vuoden tuonut laadukkaita tuotteita kotien lämmitykseen. NIBEn tuotteilla voimme tarjota ratkaisut kotien lämmitykseen, viilennykseen, ilmanvaihtoon ja lämpimän käyttöveden riittävyyteen.

Mitä on maalämpö?

Maalämpö on periaatteessa auringosta saatavaa lämpöä. Auringon paistaessa maan pinta lämpenee ja sateella vesi kuljettaa lämpöä tehokkaasti maaperään. Maassa ja kalliossa lämpöä on niin paljon, että se ei järkevästi mitoitettuna lopu edes talvella

Maalämpö on tehokasta ja ympäristöystävällistä energiaa, jonka keräämiseen tarvitaan vain noin neljännes sähköä. Oikein hankittuna myös se on uusiutuvaa energiaa. Nollapäästöinen asuminen ei todellakaan vaadi mukavuudesta tinkimistä eikä tyhjennä kukkaroa.

Maalämpöpumput - energiaa luonnosta

Miten maalämpö toimii?

Maan ja kallion lämpötila jonkin verran maan pintaa syvemmällä on Suomessa nollan ja kahdeksan asteen välillä. Jotta siitä saadaan kerättyä energiaa, pitää maahan pumpata suljetussa putkessa maata tai kalliota kylmempää nestettä, keruunestettä. Neste lämpenee ennen kuin se saapuu takaisin maalämpöpumpulle. Lämpöpumpussa nesteestä otetaan lämpöä talteen, sitten se pumpataan takaisin maahan keräämään uudelleen maan lämpöä. Kaikki NIBEn maalämpöpumput lämmittävät sekä lämmitysveden että käyttöveden. Kesällä viileää keruunestettä voidaan hyödyntää kodin viilennykseen, jolloin samalla viedään lämpöä kallioon.

Lämpöpumpun viilentäessä keruunesteen, siitä poistetun energian lämpötilaa voidaan kohottaa puristamalla lämmityksen tai lämpimän käyttöveden tarvitsemaan lämpötilaan. Tähän käytetään kompressoria, jota käytetään sähköllä. Kulutettu sähkö ei mene harakoille vaan se muuntuu maalämmön rinnalle osaksi lämmitystä.

Nykyaikaisissa maalämpöpumpuissa sähkön tarve on vain neljännes ja parhaissa vain viidennes lämmitysenergiasta. Maalämpö onkin kaikkein energiatehokkain lämmitys, etenkin talvella.

Mihin maalämpö sopii?

Maalämpö sopii niin uusiin rakennuksiin kuin myös lämmitysremonttikohteisiin, kunhan lämmönjako on vesikiertoinen, kuten patteri- tai lattialämmitys. Maalämpö sopii kaikenkokoisiin rakennuksiin. Maalämmön energiatehokkuus kattaa jopa alle kymmenessä vuodessa normaalikokoisessa omakotitalossa muita lämmitystapoja hieman korkeamman hankintahinnan. Maalämpöpumppuja käytetään nykyisin paljon myös suurissa kiinteistöissä, kuten kerrostaloissa ja teollisuudessa, keräämään ja kierrättämään hukkalämpöä, esimerkiksi poistoilman lämpöä.

Maalämpö on myös turvallista energian hintojen vaihtelunsuhteen. Sähköntuotannon muuttuessa enemmän uusiutuvaksi, hinnassa saattaa olla korkeitakin vaihteluita. Koska alle neljännes lämmityksestä on ostosähköä, korkeat hinnat eivät pääse iskemään käyttäjänsä kukkaroon.

Maalämpö on myös oivallinen vaihtoehto, mikäli harkitset siirtymistä pois öljylämmityksestä!

Maalämpö on vaivaton käyttäjälleen, helpoin eri lämpöpumppulämmityksistä. Lisäksi maalämpöön saadaan liitettyä kaikkein energiatehokkain viilennys, jota välillä ilmaisviilennykseksikin kutsutaan. Maalämpöpumppuun voidaan liittää myös kodin ilmanvaihto tai aurinkosähkötuotantoa ja tällöin koko järjestelmää voidaan ohjata ja hallita yhdestä paikasta, esimerkiksi lämpöpumpun näytöltä tai vaikka älypuhelimella Uplink etävalvonnasta.

Mitä maalämpö maksaa?

Maalämpöjärjestelmän kallein osa, energiakaivo, on myös investointi tulevaisuuteen, sillä oikein mitoitettuna se kestää rakennuksen koko eliniän.

Maalämmön hinta on hankintana muita järjestelmiä korkeampi, mutta loistava energiatehokkuus pitää lämmityksen niin alhaisina, että hankintahinta katetaan jopa alle kymmenessä vuodessa.

Maalämpökaivon poraus tai maapiiri

Maalämmön energia kerätään nimensä mukaisesti maasta. Se voidaan kerätä putkistossa, joka on upotettu maahan noin puolentoista metrin syvyyteen. Useimmin lämpö kerätään kuitenkin porattavasta energiakaivosta, koska putkisto harvoin mahtuu tontille. Suomessa kallioperä sopii poraukseen erittäin hyvin, sillä sen kyky siirtää lämpöä on hyvä ja kallio on lähellä maan pintaa.

Porvoon LVI-group on palveluksessasi maalämpöratkaisuissa

Porvoon LVI-group on luottokumppanisi myös maalämpöratkaisuissa. Asennamme lämpöpumput kotiisi tai kiinteistöösi avaimet käteen-periaatteella, rautaisella ammattitaidolla.

PYYDÄ TARJOUS! ->

TUTUSTU NIBE-RAHOITUKSEEN | TUTUSTU NIBE-TURVAAN