Ilma-vesilämpöpumput

Lämpöä tyhjästä

Tiestikö, että voit lämmittää taloasi pelkän ilman avulla? Ilma-vesilämpöpumppu pystyy tiivistämään ulkoilman lämpöenergiaa riittävästi voidakseen lämmittää sekä käyttöveden että kodin. Porvoon LVI-Group on luottokumppanisi myös ilma-vesilämpöratkaisuissa. Pyydä tarjous->

Mitä on ilma-vesilämpö?

Ilma on täynnä auringon energiaa. Sitä on helppo kerätä talteen lämpöpumpulla, myös talvella.

Ilma-vesilämpöpumpuissa kuumennetaan lämmitysvettä, joka johdetaan talon patteri- tai lattialämmitykseen tasaisen lämpötilan saamiseksi. Tässä ilma-vesilämpöpumppu poikkeaai lmalämpöpumpuista, joissa lämpö puhalletaan puhaltimen kautta yhteen huoneeseen.

Miten ilma-vesilämpö toimii?

Energian keräämiseksi ilmasta tarvitaan jotain ilmaa kylmempää, kylmäainetta, johon lämpö siirtyy. Tämä tapahtuu lämpöpumpussa, joka ilmavesilämmityksessä on siirretty ulos. Ulkoyksikössä kompressori puristaa energian kasaan, jolloin lämpötila nousee riittävän korkealle lämmittämään lämmitysvettä. Lämpö tuodaan sisälle usein lämpöpumpun sisäisellä kylmäaineella, jolloin lämpöpumpun kylmäpiiri lopullisesti kootaan asennuspaikalla, mutta yhtä usein lämmitysvesi lämmitetään valmiiksi ulkoyksikössä, jolloin asennuspaikalla ei tarvitse tehdä kylmäainetöitä.

Vaikka lämpöpumppu on ulkotiloissa, on järjestelmän sydän sisätiloissa. Järjestelmää ohjataan sisäyksiköstä, johon liitetään usein myös lämpimän käyttöveden varaaja sekä lämmityksen jakoon tarvittavia osia.

Sisällä on myös ilma-vesilämmityksen tarvitsemaa lisälämpöä, sillä kovilla pakkasilla ilma-vesilämpöpumppu tarvitsee muuta lämmitystä tuekseen ja lämpöpumpusta riippuen yli 20 tai 25 asteen pakkasissa lämpöpumppu pysähtyy kokonaan.

Uudisrakentamisessa ja lämmitystä kokonaan uusittaessa lisälämpöä tuottaa yleensä sähkölämmitys. Silloin, kun ilma-vesilämpöpumppu tuodaan energiansäästäjäksi öljylämmityksen rinnalle, öljykattila jätetään usein varmistamaan kovimpien pakkasten lämmönsaantia.

Sopiiko ilma-vesilämpö käyttööni?

Ilma-vesilämpö sopii kaikenkokoisiin kiinteistöihin ja niin uusiinm kuin remottikohteisiin. Erityisen suositeltava ilma-vesilämpöpumppu on kohteissa, joissa tontille ei voi asentaa maalämmön vaatimaa lämmönkeruuputkistoa tai porakaivoa. Erityisen hyvin ilma-vesilämpöpumppu sopii taloon, jossa olemassa oleva lämmitys halutaan säilyttää, mutta lämmityskuluja halutaan pienentää. Ainoa edellytys on, että lämmitys on vesikiertoinen, yleensä patteri- tai lattialämmitys.

Ilma-vesilämpöpumpun käytössä on huomioitava asennuspaikka. Tuulinen paikka heikentää järjestelmän toimintaa. Laitteen edessä on oltava myös vapaata tilaa, jotta suorituskyky ei heikkene. Lähellä on sijaittava kondenssivedelle sadevesikaivo tms. Laitteen sijoittamispaikan valinnassa ammattilaisemme auttavat mielellään.

Ulkoyksikkö pitää ääntä käytössä, joten sitä ei suositella asennattavan makuuhuoneiden läheisyyteen. Eri laitteiden äänekkyydessä on eroja, joten laitteen valinnalla on yhtä suuri vaikutus kuin asennuspaikan valinnalla. Hyvä tiedon lähde on energiamerkintä, jossa kerrotaan laitteen myös äänitasosta.

Paljonko ilma-vesilämmitys maksaa?

Ilma-vesilämpöpumpun hintaan vaikuttavat paitsi suorituskyky niin myös muut ominaisuudet. Premium- tason ilma-vesilämpöpumppu (esim. NIBE Polar) saavuttaa parhaimmillaan edullisen maalämpöjärjestelmän energiatehokkuuden. Parhaimpien laitteiden äänitaso on myös aivan eri luokkaa kuin halvimpien tuotteiden.

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta on helppoa ja asennus nopeaa. Koska energiakaivoa ei tarvita, ei tarvita myöskään rakennusvalvonnan toimenpidelupaa. Eikä pihalla tarvitse kaivaa muuta kuin tukeva alusta ulkoyksikölle. Kustannukset pysyvät kohtuullisina ja päästään nopeasti alemmilla energiakustannuksilla säästöihin.

Porvoon LVI-group on palveluksessasi myös ilma-vesilämpöratkaisuissa

Porvoon LVI-group on luottokumppanisi myös ilma-vesilämpöratkaisuissa. Asennamme laitteet kotiisi tai kiinteistöösi avaimet käteen-periaatteella, rautaisella ammattitaidolla.

PYYDÄ TARJOUS! ->

YHTEISTYÖSSÄ - NIBE

TUTUSTU NIBE-RAHOITUKSEEN | TUTUSTU NIBE-TURVAAN